Våra märkningar

Alla våra skönhetsprodukter är märkta i enlighet med vegan association och certifierade av Ecocert enligt COSMOS standard, en internationell certifiering för kosmetiska produkter satta av en internationell oberoende styrelse, sammansatt av medlemmar i föreningen och certifierade av godkända certifieringsorgan.

COSMOS standard betyder: Främja användandet av produkter från ekologiskt jordbruk samt respektera den biologiska mångfalden. Använda naturliga resurser på ett ansvarsfullt sätt och respektera miljön. All bearbetning och produktion måste vara ren och respektera människors hälsa och miljön samt integrera och utveckla konceptet “grön kemi”.  

Certifications1_540x540.png

The Cosmos standard

Cosmos standard täcker alla aspekter av inköp, tillverkning, marknadsföring och kontroll av kosmetiska produkter samt ursprung och bearbetning av ingredienser.  Vad gäller lagerhållning, tillverkning och förpackningar måste dessa delar respektera miljön och lämplig renlighet, hygien och spårbarhet genom alla processer. Utöver detta måste också sammansättningen av totalt ekologiskt innehåll i en produkt – en specifik procent av totalen vara ekologisk för att bli certifierad:

 

  • Inte mindre än 95% av fysiskt bearbetade jordbruksingredienser måste vara ekologiskt certifierade
  • Inte mindre än 20 % av den totala produkten måste vara ekologisk, när minst 80% av den totala produkten består av naturliga mineraler för produkter som lämnas på huden
  • Inte mindre än 10% av den totala produkten måste vara ekologisk när 80% eller mer av den totala produkten består av naturliga mineraler för produkter som du sköljer av
  • Naturliga mineraler och vatten är kvalitetskontrollerade naturliga ingredienser med sitt ursprung från naturen men anses inte vara ekologiska
  • Certifieringen kräver att alla produkter är fria från GMOs (genetiskt modifierade organismer) och nanomaterial (undantag får göras för UV filter) och tillåter inte tester på djur (utom där det krävs enligt lag).

Allergier och Fair Trade

Vi har också serier som är märkta med Allergy Certified (vilket betyder att kända sensibilisatorer och ingredienser som irriterar huden bara används i låga koncentrationer som bevisats av oberoende forskare att de inte framkallar allergier eller inte används alls. 

Fair Trade (Fair Trade är ett handelspartnerskap baserat på dialog, transparens och respekt som strävar efter större rättvisa inom internationell handel). Vi vet hur svårt det kan vara att navigera bland alla varumärken och certifikat.

Är du nyfiken på vad de olika märkningarna betyder eller vill du lära dig mer? Nedan har vi samlat de olika certifikaten vi använder och som vi tycker är viktiga att känna till. Klicka på respektive märkning för att få veta mer.

cosmos_new.png

Cosmos Organic delar upp typen av ingredienser som används i kosmetiska produkter i fem kategorier och specificerar kraven som varje kategori måste uppfylla för att erhålla dess märkning.

allergy_new.png

AllergyCertified är ett internationellt allergimärke som certifierar kosmetiska produkter. Kriterierna är utarbetade av toxikologer som kontrollerar alla ingredienser och koncentrationer i en produkt och säkerställer att det är så milt och skonsamt för huden som möjligt.

vegan_400x400.png


Vegan Society garanterar att produkten och tillverkningsprocessen är fri från animaliska produkter, biprodukter och derivat, men också att produkten inte har testats på djur och att den inte innehåller genetiskt modifierade organismer (GMO).