Så får du friskt och vackert hår

Vackert hår kräver bra hårvårdsprodukter. Det sägs att hemligheten bakom ett vackert hår börjar med en hälsosam hårbotten eftersom håret skyddas av hudens naturliga talg-produktion. 

Om man inte tvättar håret på flera dagar ser håret fett och oljigt ut närmast skalpen. Ett bra schampo har som uppgift att endast avlägsna överskottet av den naturliga talg-produktionen och gör att håret ser renare ut och doftar gott.
Det är viktigt att hålla håret ordentligt återfuktat för att undvika att hårstråna går av samt ser torra och frissiga ut, speciellt på sommaren när håret är mycket exponerat för sol, salt havsvatten och torr sommarluft. Å andra sidan är det inte heller bra med för mycket återfuktning då det kan göra att håret ser fett ut, bli tungt och livlöst. Det är därför väldigt viktigt att välja rätt schampo och balsam som passar din hårtyp och dina behov. Olika formuleringar har olika egenskaper. Balsam är steg nr 2 I din hårvårdsrutin, ett viktigt steg som gör håret mjukt och smidigt samt skyddar från skador vid borstning, styling och kamning.

UK_webbcontent_hair_july_800x800_1.png

Naturligt stärkande

Våra schampon och balsam tillverkas av ingredienser med 99% naturligt ursprung, finns för flera olika behov och hårtyper och är milda mot ditt hår och hårbotten. De tar bara bort överkottstalgen från håret och hårbotten och lämnar efter sig den mängd som behövs för att på ett naturligt sätt stärka ditt hår och göra det motståndskraftigt mot yttre påverkan.

Viktigt när du byter till naturliga produkter

Om du byter från konventionella schampon och balsam till naturliga kanske du upplever att ditt hår känns fetare än vanligt i början, det är inget konstigt, det kan ta upp till ett par veckor för håret att vänja sig vid naturliga hårvårdsprodukter, men när det väl vant sig kommer du och ditt hår att älska dem!  

Tips! Använd inte mer schampo än storleken på ett stort mynt, massera bara in schampot närmast hårbotten och låt sen löddret rinna igenom längderna utan att gnugga dem. Applicera balsam enbart på längderna.

UK_webbcontent_hair_July_800x800_3.png

Tre frågor för att välja rätt

Vilka egenskaper måste mina hårvårdsprodukter ha? Svara på följande frågor:

  1. Vad har jag för hårkvalitet? Normal, torr, skadat, frissigt, fett, tunt?

  2. Vad gör jag med mitt hår? Bleker det, färgar det, låter det vara naturligt?

  3. Hur stylar jag håret? Inte alls, föntorkar, använder locktång eller använder plattång?

Tips! Kom ihåg för bästa resultat använd alltid balsam! Balsamet ska helst ingå i samma serie som schampot för din hårtyp.

Wildlemongrass600x600.jpg

Hitta rätt produkt

Hitta hårvårdsprodukterna i vårt sortiment som bäst passar din hårtyp:

Blown Away Intense Moisture Shampoo & Conditioner: För normal till torrt hår. Ger liv åt normalt hår som ibland känns trist och livlöst. Aloe vera och andra ingredienser ger bra återfuktning till håret. Med en fräsch doft av citrongräs och citrus.

Rise & Shine Ultimate Repair Shampoo & Conditioner: För torrt och skadat hår. Med vårdande sheasmör och jojobaolja som gör håret mjukt och smidigt. Med en doft av kryddig apelsinblomma.

Tune In Maximum Shine Shampoo & Conditioner: För normalt hår som ibland känns glanslöst och trist. Närande broccolifröolja och lavendel ger extra glans till håret och gör att det ser levande, fräscht och friskt ut.

Dare to Dream Colour Preserve Shampoo & Conditioner: För färgat hår. Med återfuktande aloe vera, färgbevarande sjökål och rödbetsextrakt som ger näring till håret och hjälper till att motverka att håret tappar färgen vid tvätt och styling. För ett glansigt friskt och välmående hår. Med en fräsch doft av vilda nyponrosor.

Grey Special Hair Care Line: I denna serie hittar du produkter för dig som har speciella hår och hårbottensbehov som t ex produkter mot mjäll, irriterad hårbotten, torr hårbotten och tunt hår. Formuleringarna är milda och speciellt framtagna för speciella behov.