Om Urtekram Beauty

Urtekrams resa började redan 1972, då man sålde ekologiska kryddor och olika vårdande produkter i en liten källarlokal i hjärtat av Köpenhamn. Intresset för varumärket växte snabbt och det gjorde även både produktionen och sortimentet. 1989 flyttade Urtekram sitt huvudkontor till Mariager på Jylland i Danmark. Här, mitt i den natursköna omgivningen ligger idag produktionen av naturliga och certifierade skönhetsprodukter för alla behov. Idag säljer vi våra produkter i både Europa och i stora delar av resten av världen både i butiker och online.

2017 blev Urtekram utsett till Danmarks mest hållbara varumärke av Sustainable Brand Index.

urtekram-historia.png

Urtekrams historia

Urtekram startade redan 1972, i en tid då pionjäranda, en känsla av samhörighet och miljömedvetande, spirade. Ekologiskt var fortfarande bara på ett nybörjarstadium och en idealistisk hjärtesak för det lilla fåtalet. Men för Urtekrams grundläggare blev detta starten på en resa som skulle göra hela Danmark - och Skandinavien - mycket grönare och mer medvetet.

Visionärerna startade resan med en liten kryddhandlarbutik i hjärtat av Köpenhamn. Här sålde de lite av varje, med fokus på en naturlig, enkel och ren livsstil. Entreprenörandan fick snabbt tag i dem och snart grundades företaget Urtekram. Under 1970- och 1980-talen utvecklades en kännedom om Urtekram som sakta men säkert spred sig utanför den lilla kretsen av tidiga ekoentusiaster.